OpenAI introduceert de nieuwe browsefunctie voor hun chatbot, ChatGPT


OpenAI onthulde recentelijk een innovatieve functie voor hun chatbot, ChatGPT, genaamd ChatGPT Browsing. Deze opvallende ontwikkeling stelt de chatbot in staat om voor informatie het internet te doorzoeken.

De unieke vaardigheden van ChatGPT Browsing

ChatGPT Browsing, vergelijkbaar met Microsoft’s Bing Chat die ook op het GPT-4 model draait, onderscheidt zich aanzienlijk van zijn reguliere antwoorden. Wanneer ChatGPT het web doorzoekt, levert het haarscherpe samenvattingen van informatie, inclusief voetnoten en links naar extra leesmateriaal. Dit in contrast met de standaard antwoorden van ChatGPT die geen bronvermelding bevatten, hoewel het taalmodel een algemene uitleg van de gebruikte data kan verstrekken.

Daarnaast zijn uitleggen over onderwerpen, gebaseerd op de bestaande dataset die tot januari 2022 loopt, doorgaans uitgebreider en kunnen vervolgvragen leiden tot verfijndere uitvoer van ChatGPT. Toch blijft de stroom van actuele informatie minder soepel dan bij Bing Chat en Google Bard, ondanks dat de browsefunctie het toegang geeft tot internetinformatie.

Recente verbeteringen en uitbreidingen van ChatGPT

Aanvankelijk had OpenAI de toegang van ChatGPT tot het internet uitgeschakeld om paywalls te beschermen, aangezien gebruikers deze met behulp van de chatbot konden omzeilen. Recentelijk heeft OpenAI echter bèta-plugins voor geselecteerde Plus-gebruikers geïntroduceerd, die het verzamelen van realtime informatie via specifieke platforms mogelijk maken.

Ondanks deze ontwikkeling heeft OpenAI nog geen realtime bronnen geïntegreerd die verder gaan dan wat Microsoft en Google al aanbieden. OpenAI werkt echter voortdurend aan het verbeteren van ChatGPT om het meer op mensen te laten lijken en toegankelijker te maken voor gebruikers.

Recentelijk introduceerde OpenAI ondersteuning voor het beschrijven van afbeeldingen naast gesproken invoer en uitvoer. Deze update is gericht op het verbeteren van de capaciteiten van de chatbot en het bieden van een naadlozere ervaring voor gebruikers.

Resumerend, de nieuwe browsfunctie van ChatGPT versterkt de positie van OpenAI in de competitieve wereld van chatbots aanzienlijk tegenover giganten als Microsoft en Google. OpenAI blijft bezig met het ontwikkelen van andere verbeteringen voor ChatGPT, zoals ondersteuning voor beeldbeschrijving, om de interactie met de chatbot nog meer menselijk en toegankelijk te maken.

Bron van techzine


WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE