Historie van 11 augustus


In Vandaag de Dag kunt u belangrijke, fijne, droevige, bijzondere of andersoortige gebeurtenissen vinden die op 11 augustus hebben plaatsgevonden.

1934: de 1e gevangenen op Alcatraz

De 1e gevangenen arriveren op het eiland Alcatraz waar een gevangenis is gebouwd.

1966: John Lennon biedt excuses aan voor vergelijking met Jezus

Op 4 maart 1966 geeft John Lennon een interview aan de Britse krant The Evening Standard. Hij zegt daarin dat The Beatles populairder zijn dan Jezus, dat het publiek meer is gepassioneerd van The Beatles dan van Jezus en dat rockmuziek waarschijnlijk langer zal bestaan dan het christelijke geloof. Het interview krijgt weinig aandacht in de Britse pers, maar in de Verenigde Staten is dat anders. In juli wordt daar het bewuste interview gepubliceerd en christelijke groeperingen reageren woedend, evenals de Ku Klux Klan.

1999: zonsverduistering in Europa

In Europa is een zonsverduistering te zien. In Nederland wordt de zon voor 90 tot 98 procent door de maan bedekt.

2005: Rens Blom wint goud

Rens Blom is de eerste Nederlander die goud wint tijdens de wereldkampioenschappen atletiek. Met een sprong van 5.80 m wordt hij eerste op het onderdeel polsstokhoogspringen.

1948: de geboortedag van Jan Palach

Jan Palach (Vsetaty, Tsjechoslowakije, 1948 – Praag, 19 januari 1969) was een Tsjechische student. Hij steekt zichzelf in brand uit protest tegen de bezetting van Tsjechoslowakije door de Warschaupacttroepen na de Praagse Lente en vanwege het gebrek aan democratie in zijn land. Hij wil een statement maken tegen het stalinistische regime van die tijd.

1953: de geboortedag van Hulk Hogan

Hulk Hogan wordt in 1953 geboren als Terrence Gene Bollea. In zijn jonge jaren blijkt hij talent te hebben voor honkbal. Hij speelt dan ook in de minor league baseball. Daarnaast speelt hij basgitaar in diverse rockbands. Hij treedt dan veel op in kroegen in Florida waar de professionele worstelaars veel komen. Hier wordt zijn indrukwekkende postuur door Jack Brisco ontdekt. Hulk Hogan grijpt deze kans meteen aan. Hij traint bijna 2 jaar samen met de legendarische worstelaar Hiro Matsuda. In 1979 maakt hij zijn debuut en krijgt dan ook de naam The Incredible Hulk Hogan van Vincent James McMahon. Hij vecht vele wedstrijden op een succesvolle manier. In 1981 stapt hij over naar de American Wrestling Association

1954: de geboortedag van Joe Jackson

Joe Jackson (Burton upon Trent, Groot-Brittannië, 1954) is een Britse zanger en muzikant. Hij richt een band op genaamd Arms and Legs. De band is geen succes. In 1978 krijgt hij een contract bij A&M Records. Grote hits voor Joe Jackson zijn Is She Really Going Out With Him en Real Men.

1965: de geboortedag van Diana Woei

Diana Woei (1965) is een voormalige Nederlandse weervrouw, die bekend is als presentatrice van het weerbericht in het NOS-Journaal. Haar contract wordt in mei 2000 niet verlengd. Haar vervanger is Marjon de Hond. In 2011 is ze te zien als invalster bij Omroep Zeeland.

1968: de geboortedag van Mabel Wisse Smit

Mabel Wisse Smit (Pijnacker, 1968) is een Nederlandse prinses. Op 24 april trouwt zij met Johan Friso, prins van Oranje-Nassau. Hierdoor wordt zij lid van het Koninklijk huis. Johan Friso geeft echter zijn titel op, omdat zij voor hun huwelijk geen toestemming hebben gevraagd aan de Staten-Generaal. Friso’s echtgenote raakt in opspraak als bekend wordt dat zij in de periode 1989-1990 bevriend is met wijlen drugsbaron Klaas Bruinsma. Prins Johan Friso lag sinds februari 2012 in coma als gevolg van een ski-ongeluk. De prins overlijdt op 12 augustus 2013.


Geef een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE