Historie van 21 mei


In Vandaag de Dag kunt u belangrijke, fijne, droevige, bijzondere of andersoortige gebeurtenissen vinden die op 21 mei hebben plaatsgevonden.

1904: de oprichting van de FIFA

Oprichting in Parijs van de wereldvoetbalbond, de FIFA, door de Nederlander C.A.W. Hirschmann en de Fransman Robert Guérin. (Foto: ANP)

1946: KLM vliegt naar New York

Als 1e Europese luchtvaartmaatschappij begint de KLM met lijnvluchten naar New York.

1952: de opening van het Amsterdam-Rijnkanaal

Het Amsterdam-Rijnkanaal wordt geopend. Eén van de ontwerpers van voor de oorlog is de latere NSB-leider Anton Mussert. (Foto: ANP)

1917: de geboortedag van Raymond Burr

Raymond Burr (New Westminster, Canada, 1917 – Healdsburg, VS, 1993) was een Canadese acteur. Hij wordt bij het Nederlandse publiek bekend als Perry Mason en Ironside. Ook speelt hij in de Hitchcock-film Rear Window. Hij overlijdt op 76-jarige leeftijd. (Foto: ANP)

1921: de geboortedag van Andrej Sacharov

Andrej Sacharov (Moskou, SU, 1921 – Moskou, Rusland, 1989) was een natuurkundige en de bekendste dissident van de Sovjet-Unie. Hij wordt gezien als de vader van de waterstofbom van de Sovjet-Unie. Later zet hij zich in voor de vrede. Sacharov ontvangt de Nobelprijs voor de Vrede in 1975. Hij overlijdt op 14 december 1989 te Moskou. (Foto: ANP)

1957: de geboortedag van Renée Soutendijk

Renée Soutendijk maakt haar debuut in de KRO-serie Dagboek van een Herdershond van Willy van Hemert. Daarna speelt zij op 20-jarige leeftijd een boerenmeid in Pastorale 1943 naar een boek van Simon Vestdijk. Door deze rollen is haar naam als actrice gevestigd. Renée wordt in Den Haag in 1957 geboren als Renette Pauline Soutendijk. Eigenlijk wil Renée gymnast worden en furore maken op de Olympische Spelen. Als ze op aanraden van een dansleraar naar de Academie voor Podiumvorming gaat, speelt ze al gauw in theaterproducties van de Theaterunie.


Geef een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE