Historie van 27 augustus

In Vandaag de Dag kunt u belangrijke, fijne, droevige, bijzondere of andersoortige gebeurtenissen vinden die op 27 augustus hebben plaatsgevonden.

1967: Brian Epstein overlijdt

Brian Epstein, de manager van The Beatles, wordt dood aangetroffen in zijn huis in Londen. Hij blijkt te zijn overleden aan een overdosis slaappillen. Het is nooit opgehelderd of hij moedwillig of per ongeluk een teveel aan slaapmiddelen heeft ingenomen.

1978: Knetemann wordt wereldkampioen

In Duitsland wordt Gerrie Knetemann wereldkampioen wielrennen. Hij weet op de streep de Italiaan Francesco Moser enkele centimeters voor te blijven.

2010: Anton Geesink overlijdt

Anton Geesink overlijdt. In 1964 is hij de 1e Nederlandse olympisch kampioen judo.

1944: de geboortedag van Jan Bols

Jan Bols (Hoogeveen, 1944) is een voormalige Nederlandse schaatser. In de jaren 70 haalt hij grote successen op schaatsgebied. In 1971 streeft hij zijn eeuwige concurrenten Kees Verkerk en Ard schenk voorbij. Hij was voor die tijd altijd 3de, maar in 1971 wordt hij Nederlands kampioen voor die 2. In dat jaar is hij ook de grote kanshebber voor het Europees kampioenschap, maar door een foutieve wissel (hij rijdt 2 maal de buitenbaan) wordt hij gediskwalificeerd.

1947: de geboortedag van Barbara Bach

Barbara Bach (New York, VS, 1947) is een voormalige actrice. Ze wordt bekend als Bondgirl. Ze speelt in de film The Spy Who Loved Me. In de film zit de beroemde scene waarin Bond doodleuk vanuit de zee met een Lotus Esprit het strand oprijdt. Barbara Bach is de echtgenote van de drummer van The Beatles Ringo Starr.

1955: de geboortedag van Laura Fygi

Laura Fygi wordt in 1955 geboren in Amsterdam. Zij is de dochter van een Nederlandse vader en een Egyptische moeder. Op haar 4de jaar besluit de familie te emigreren naar Uruguay. Als ze 8 jaar is, overlijdt haar vader en keert ze met haar moeder terug naar Nederland. Daar wordt ze naar een kostschool gestuurd.


Reacties

Geef een reactie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE