Historie van 8 juli

In Vandaag de Dag kunt u belangrijke, fijne, droevige, bijzondere of andersoortige gebeurtenissen vinden die op 8 juli hebben plaatsgevonden.

1889: uitgave van de eerste The Wall Street Journal

The Wall Street Journal wordt voor het eerst uitgegeven. De krant richt zich voornamelijk op financiële zaken. Met 2,1 miljoen stuks per dag is de krant de grootste in de Verenigde Staten.

1947: waarneming van een UFO

Bij de Amerikaanse plaats Roswell, New Mexico, vindt een waarneming plaats van een UFO. Volgens ooggetuigen crasht een buitenaards object in de woestijn en zijn overleden buitenaardse wezens aanwezig in de vliegende schotel. De lezing van het leger is dat een nieuw soort observatieballon is neergekomen vlakbij Roswell.

2011: laatste lancering Atlantis

Voor de 135ste en laatste keer vertrekt een Amerikaanse spaceshuttle, Atlantis, naar de ruimte. Het ruimteveerprogramma van NASA loopt vanaf 1981. NASA vindt de shuttlereizen te duur en te riskant. Van de ruimtereizen met de spaceshuttle verongelukken er 2. NASA richt zich vervolgens op het brengen van mensen naar de maan en naar Mars.

1964: de geboortedag van Linda de Mol

Linda de Mol (Hilversum, 1964) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice. Ze is bekend van programma’s als Love Letters en de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Daarnaast acteert ze in de televisieserie Spangen en speelt ze de hoofdrol in de speelfilm Ellis in Glamourland uit 2004. Ook lanceert ze in 2004 haar eigen tijdschrift Linda. Linda’s vader, John de Mol sr., is zanger.

1958: de geboortedag van Kevin Bacon

Kevin Bacon (1958) is een begenadigde Amerikaanse filmacteur, die onder meer heeft gespeeld in Stir Of Echoes, Wild Things, JFK, en Apollo 13. Ook is hij te zien in de bekende musical Footloose uit 1984. (Foto: ANP)


Reacties

Geef een reactie