Workday presenteert nieuwe AI functionaliteiten ter bevordering van productiviteit en bedrijfsprocessen


Nieuwe aankondigingen van het bedrijf Workday laten zien dat ze vooruitgang hebben geboekt in Artificial Intelligence technologieën. Deze nieuw linten bieden klanten betere mogelijkheden om te floreren in hun bedrijf door hun productiviteit te verhogen en te optimaliseren, evenals hun bedrijfsprocessen te automatiseren.

Workday’s AI modellen: een innovatie met een impact

Workday’s AI modellen zijn uniek en krachtig, aangezien ze zijn gebaseerd op meer dan 625 miljard transacties per jaar. Dit zorgt voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid in de resultaten die worden geproduceerd. De nieuwe AI-functies die zijn aangekondigd richten zich voornamelijk op HR en financiële processen.

Wat HR betreft, komen de nieuwe functies met het voordeel van het snel aanmaken van vacatures en het creëren van kennisartikelen voor medewerkers. Daarnaast wordt het samenstellen van ontwikkelingsplannen ook geoptimaliseerd met behulp van AI.

Financiële processen worden geautomatiseerd voor nauwkeurigere resultaten

Op financieel gebied kunnen bedrijven profiteren van de functie die getekende contracten vergelijkt, wat resulteert in nauwkeurigere facturering en omzet. Deze ontwikkeling kan financiële medewerkers helpen het proces te automatiseren voor reminders voor niet-betaalde facturen. Tevens kunnen ze automatisch alle benodigde informatie en toestemmingen verkrijgen bij inkoopprocessen.

AI-functionaliteiten ook nuttig voor ontwikkelaars

Er is niet alleen vooruitgang geboekt in HR en financiën, ook ontwikkelaars kunnen veel baat hebben bij deze nieuwe functies. Met de nieuwe Developer Copilot tool kunnen ontwikkelaars generatieve AI inzetten om hun productiviteit te verhogen. Bovendien kan het ook natuurlijke taal omzetten in code voor financiële en HR-applicaties.

Een ander interessant aspect van de aankondiging is de onthulling van een conversationele AI-tool. Een innovatie die gebruikers in staat stelt eenvoudig informatie op te vragen en vragen te stellen. Al deze nieuwe AI-functies zullen naar verwachting binnen de komende 6 tot 12 maanden worden geïmplementeerd. Deze zijn gepresenteerd door Workday als een grote stap naar een meer geautomatiseerde en geoptimaliseerde werkomgeving.

Bron van techzine


WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE