Workday kondigt optimalisatie met nieuwe AI-functies aan


Workday heeft onthuld dat nieuwe AI-gebaseerde functies worden ingebouwd in hun software met als doel productiviteit verhogen en bedrijfsprocessen automatiseren. De AI-modellen van Workday, die ondersteund worden door meer dan 625 miljard jaarlijkse transacties via het platform, zorgen voor wat het bedrijf noemt de grootste en meest accurate dataset van financiële en HR-gerelateerde gegevens.

Nieuwe functies voor meer efficiëntie

De recent onthulde AI-functies richten zich op verschillende gebieden. HR kan rekenen op hulp bij het creëren van functies, kennisartikelen opstellen voor werknemers, en gestroomlijnde ontwikkelingsplannen opstellen. Daardoor kunnen HR-medewerkers veel tijd besparen en efficiëntieverhogende processen stroomlijnen.

Voor financiële toepassingen draait het voornamelijk om de nauwkeurigheid van facturering en genereren van inkomsten. AI-gereedschap kan een cruciale rol spelen in het vergelijken van ondertekende contracten, waardoor kloppendere facturaties geproduceerd kunnen worden. Bovendien kunnen financiële assistenten genieten van de uitgebreide functionaliteit van de software door het automatiseren van herinneringen voor onbetaalde facturen en het verkrijgen van alle benodigde informatie en goedkeuringen tijdens het inkoopproces.

Ontwikkelaar ondersteunde AI-functies

Voor ontwikkelaars biedt Workday een handige functie genaamd de ‘Developer Copilot-tool’. Deze tool staat ontwikkelaars toe om generatieve AI en tekst-naar-code te gebruiken voor het verbeteren van hun productiviteit. Dit vereenvoudigt het coderingsproces voor financiële en HR-applicaties, aangezien natuurlijke taal omgezet kan worden in code.

Deze functie zijn niet op zich staand, ze bestaan naast een nieuwe interactieve AI-tool die Workday ook ontwikkelt. Deze tool maakt het voor gebruikers mogelijk om eenvoudiger met de informatie op het platform om te gaan, zoals het opvragen van samenvattingen, uitvoeren van zoekopdrachten en het stellen van contextuele vragen.

Gefaseerde uitrol van nieuwe functies

De komende 6 tot 12 maanden zullen deze nieuwe AI-functies van Workday stapsgewijs uitgerold worden. Zodra deze uitrol voltooid is, wordt het AI- en ML-aanbod van Workday uitgebreid naar 40 onderscheidende mogelijkheden, waarmee de software tegemoet komt aan zowel de eisen van moderne bedrijven als ook de wensen van moderne werknemers.

Bron van techzine


WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE